disruptie, disruptie, disruptie

Nieuws

disruptie, disruptie, disruptie

Hoe groot en hoe snel is nu eigenlijk het effect van nieuwe platform gedreven mobiliteitsoplossingen. Er worden verschillende onderzoeken naar gedaan en wordt dan ook steeds meer bekend. Een intressant onderzoek is " The Growth of App-Based Ride Services and Traffic, Travel and the Future of New York City" van Schaller Consulting (klik hier voor het rapport). Het onderzoek geeft een beeld van het effect van de groei van bedrijven als Uber en Lyft. Wat is het effect van deze TNC's (Transportation Network Companies) op andere vormen van mobiliteit in de stad New York.

Het rapport bespreekt hoe bussen en metro's toch concurrerend kunnen worden. Concurrend tegen TNC's met veel kapitaal en met een sterke focus op de klant. Voorbeelden die langskomen zijn korte termijn oplossingen zoals het anders inrichten van verkeerslichten.

Maar ook fundamentelere keuzen komen langs in het rapport. Het rapport bespreekt ook de onvermijdelijke behoefte aan het veranderen van het beprijzen van het gebruik van de weg. Aangezien de lage kosten voor het gebruik van de TNC's een tegenhanger worden van de klassieke ontmoedingsmethoden voor het reizen met een auto in overbelaste gebieden van de stad.

Een rapport dat niet helemaal te projecteren is op Nederland. Maar het geeft genoeg stof tot nadenken.

 

Nog meer nieuws