fietsen en autonome voertuigen

Nieuws

fietsen en autonome voertuigen

Rondkijken wat er in de grote wereld om ons heen gebeurd is ons vak. "Vrouger" deden we dat in de bibliotheek (sommigen van u kennen dat nog wel) nu doen wij dat via google. Dat geldt eigenlijk voor iedereen.

Wij hebben al bij meerdere opdrachtgevers het begrip Mobiliteitslab geïntroduceerd. Niet altijd hetzelfde (want zo zijn wij niet) maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een ontwikkelpositie hebben in de transformatie van vervoer binnen het sociaal domein.

In een google-sessie die ik heb gedaan naar het begrip Mobiliteitslab kwam ik uit bij een Amerikaanse website. En nu wordt het spannend want nu geef ik als een kennisdeler één van mijn inspiratiebronnen weg………..

In één van de laatste artikelen gaan ze in op een uniek Nederlandse probleemstelling maar vanuit een Amerikaanse context. Een redacteur van de site, "Mobility Momma", serieus ik heb dit niet verzonnen, bespreekt op de website de fragile relatie tussen fietsen en autonome voertuigen.

Ik heb er uiteraard een mening over, maar ik daag iedereen uit zelf te lezen en je eigen mening te vormen. Mail gewoon eens om dat met mij te delen: marco.van.dijk@dehave.nl

Dat lijkt me leuk…

En nu lezen…. Mobility Momma

 

Nog meer nieuws